BİZE NE GEREK?
- 5-6 parça bal kabağı
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- bir tutam tarçın
- kekik
- karabiber
- tuz
- zeytinyağı
- 1 su bardağı mercimek
- 1 roka ya da bebek ıspanak
- 1 salatalık
- 1 orta boy kırmızı soğan
- Bir avuç beyaz peynir
- zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı balzamik sirke
- file badem
- kabak çekirdeği
- tuz
NASIL YAPIYORUZ?
- Mercimek tuzlu suda haşlanır ve süzülür
- Bal kabakları küp şeklinde kesilir tuz, karabiber,sarımsak,zeytinyağı , tarçın ve kekikle yoğrulur 200 derecede 30 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirilir
- Soğan ve roka doğranır.
- Bir kenarda balzamik sirke, hardal ve zeytin yağı ile sos hazırlanır
- Kabaklar fırından çıkınca tüm malzemeler ve en sonda kavrulmuş file badem ve kabak çekirdekleri eklenir.