Skip to content
BİZE NE GEREK?
- 1 orta boy dana dil
- 1 küçük soğan
- defne yaprağı
- 2 patates
- 1 kereviz
- 1 yer elması
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk veya dil suyu
- tuz
- 1 çorba kaşığı un ya da nişasta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 .5 su bardağı haşlanan sebzelerin suyu
- 1 limon (kabuğu rendelenmiş , gerisi yuvarlak dilimlenmiş)
- tuz
- karabiber
NASIL YAPIYORUZ?
- Dil güzelce yıkanır
- Soğan , defne yaprağı ile üzerini 10 cm geçecek kadar su konup düdüklüde 35-40 dakika haşlanır.
- Soğuyunca dilimlenir.
- Sebzeler dil veya tavuk suyunda , sütle beraber haşlanır
- Yumuşayınca sudan çıkarılır ve püre haline getirilir
- Tuz ve karabiber eklenir.
- Arzu edilirse peynir rendelenebilir
- Bir başka tencerede tereyağ ve un kavrulur , sebze suyu dilimlenmiş limonlar ve limon rendesi ile birlikte pişirilir.
- Dil dilimleri içine atılır 10 dakika daha pişirilir
- Püreyle servis edilir.
Yukarı Çık