BİZE NE GEREK?
- yarım kg kuşbaşı hindi eti
- 1 büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- arzu edilirse 1 kaşık salça
- 1 kg bamya
- 1 limon suyu
- 1 büyük şeftali
- 1 çay kaşığı tuz
- zeytinyağı
NASIL YAPIYORUZ?
- Hindi etleri zeytinyağında çevrilir.
- Soğan ve sarımsaklar minik doğranır eklenir ve bir çay kaşığı şeker ile pembeleştirilir.
- Domatesler küp şeklinde doğranır ve eklenir.
- Yayvan bir tencerede ayıklanmış bamyalar , küp kesilmiş şeftali, limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile karıştırılır.
- Domatesli karışım üzerine gezdirilir, üzerini geçecek kadar su konur
- Kısa bir süre harlı sonra kısık ateşte iyice suyu çektirilir.