Suşiye Alaturka Bir Dokunuş
BİZE NE GEREK?
- 1 su bardağı pirinç (ideali suşi pirinci ama bulamazsanız kısa taneli bir pirinç de olur)
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1 çorba kaşığı pirinç sirkesi
- yarım kg hamsi (kılçıkları çıkarılmış,yıkanıp kurulanmış ve hafif tuzlanmış)
- 1 yumuşak avokado
- 2 parça nori (yosun yaprağı) daha da alaturka olsun derseniz asma yaprağı da kullanabilirsiniz
NASIL YAPIYORUZ?
- Pirinç çok güzel yıkanır ve 1,5 su bardağı su ile haşlanır, altı kapatılır ve biraz dinlenmeye bırakılır
- Tuz,şeker ve sirke bir kapta karıştırılır ve pirinçlere eklenip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
- Her bir hamsinin içine biraz pirinç bir küçük parça avokado yerleştirilip rulo yapılır
- Bazılarına ise noriye sarabilirsiniz; Nori hafif ıslatılır , pirinç hamsi ve avokado ortasına yerleştirilir rulo yapılır
- Orta derecede fırında sadece beş dakika renkleri değişinceye kadar tutulur
- Çıkınca hafif zeytinyağı limon gezdirilir.