Mardin seyahati sonrası;
BİZE NE GEREK?
- 250 gram ermiş tereyağı 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı baharat karışımı (1 çay kaşığı tarçın,mahlep,zencefil,karanfil,yıldız anason, rezene,1.5 çay kaşığı muskat, yarim çay kaşığı yenibahar) (hepsi ocakta ısıtılır ve havanda ezilir )
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı içme sodası
- Aldığı kadar un
- 2 yumurta sarısı
- Yarım fincan pekmez
- 1 avuç susam
İÇ MALZEME :
- Bir su bardağı çekirdeksiz yumuşak hurma
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- yarım çay bardağı su
- ceviz
NASIL YAPIYORUZ?
- Maya ılık süte eklenir.
- Erimiş tereyağı ve tüm malzemeler un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirilir.
- Hamur mayalandıktan sonra küçük parçalara ayrılır
- Her bir parça merdane ile açılır
- Ortasına hurmalı harç konur
- Rulo yapılır
- Dilim dilim kesilir
- Üzerine yumurta sarısı-pekmez sürülür ve susam ekilir.
- 170 derecede 25 dakika pişirilir