Skip to content
BİZE NE GEREK?
- 5 adet baklavalık yufka
- 125 gr tereyağı & 1 çay bardağı ayçicek yağı (ılık olacak )
İÇ HARCI
- 750 gr tatlı lor
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
ŞERBET
- 3 bardak su
- 4 bardak şeker
NASIL YAPIYORUZ?
- Yufkalar önce ikiye bölünür kenarları kesilip dikdörtgen yapılır (10 parça)
- Her yufkaya yağ karışımı sürülür.
- Harç ona bölünür, içine konur ve kol böreği gibi sarılıp yan yana tepsiye dizilir
- Arzu ettiğiniz büyüklükte kesilir
- Kalan yağ üzerine sürülür
- 250 derece fırında 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
- Çıkınca soğuk şerbet dökülür
Yukarı Çık