Geçen hafta kek tarifi isteyenler için oldukça değişik bir kek paylaşıyorum
HİNDİSTAN CEVİZİ MERENGLİ KEK
BİZE NE GEREK?
- 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 250 gr erimiş tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağı un
- ¾ bardak kırmızı şarap
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı kakao
MERENG
- ¾ su bardağı toz şeker
- 4 yumurta akı
- 1.5 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
NASIL YAPIYORUZ?
- Yağ ve şeker çırpılır
- Yumurta sarıları ve diğer tüm malzeme eklenir ve çırpılır
- Arzu ettiğiniz bir kek kalıbına konur
- Fırında üzeri kabuk tutuncaya kadar pişirilir, çıkarılır
- Yumurta akları kar yapılır, şeker eklenerek çırpılır
- Hindiztan cevizi eklenip bundan sonra elle karıştırılır
- Pişen kekin üzerine dökülüp üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir