BİZE NE GEREK?
- Yarım kilo kuzu eti (iri kuşbaşı)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 ayva
- 1 patates
- yarım limon suyu
- 1 bardak su
- zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam tarçın (ya da çubuk tarçın)
- 2 adet yıldız anason
- 1 avuç kavrulmuş badem
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
NASIL YAPIYORUZ?
- Kuzu etleri zeytinyağında mühürlenir.
- Soğan ve sarımsak eklenip çevirilir.
- 1 su bardağı su konup pişirilir
- Ayvalar ve patatesler dilediğiniz şeklide kesilir, limonlu suda bekletilir.
- Etler yumuşamaya başlayınca ayva ve patatesler eklenir.
- Toz şeker, tuz , karabiber , anason ve tarçın eklenir.
- Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Üzeri kavrulmuş bademle süslenir