BİZE NE GEREK?
- Yarım Paket dirsek makarna (elbow macaroni)
- 6 adet kuşkonmaz
- 1 su bardağı bezelye
- 1 avuç fesleğen
- 1 avuç reyhan
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sebze suyu
- 1 su bardağı rende cheddar peyniri
- 1 çay bardağı parmesan rendesi
- tuz
- karabiber
- 1 avuç ekmek kırıntısı
NASIL YAPIYORUZ?
- Makarna an dante haşlanır
- Kuşkonmaz ve bezelyeler tuz ve zeytinyağı ilavesi ile haşlanır
- Suyu bekletilir.
- Tereyağ ve un kavrulur, sebze suyu ve süt ile beşamel yapılır
- Peynir eklenir
- Tüm sebzeler ve makarna karıştırılır
- Tuz eklenir
- Fırın kabına yerleştirilir üzerine ekmek kırıntısı serpilir
- Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.