BİZE NE GEREK?
Çikolata Mus (Köpük)
• 1 litre süt
• 1/2 su bardağı toz şeker
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı buğday nişastası
• 2 çorba kaşığı koyu kakao
• 1 kare bitter çukulata
• 1 paket vanilya
Çikolata Cilası
• 5 yumurta
• 300 gr bitter çukulata (tercihan fıstıklı)
• 120 gr tereyağ
• 1 su bardağı süt
• 2 paket kedi dili
• 2 büyük muz
NASIL YAPIYORUZ?
1. Çikolata mus için çikolata dışı tüm malzemeler orta ateşte yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir
2. Ocaktan indirilir çikolata ve vanilya katarak yüksek devirde 6-8 dakika çırpılır dolapta bekletilir
3. 5 Yumurtanın akı sarısı ayrılır
4. Çikolata ve tereyağı benmaride ya da mikrodalgada eritilir.
5. Sarılar eklenir.
6. Daha sonra çırpılıp köpük haline getirilmiş aklar eklenir.
7. Kedi dillerinin bir kısmı alt kısmı kesilerek kelepçeli kalıbın kenarına dizilir.
8. Diğerleri altta bir tabaka olacak şekilde sütle ıslatılarak döşenir.
9. Üzerine pasta cilası eklenir.
10. Muz dilimlenerek konur
11. Bir kat daha kedi dizilir
12. Musun yarısı eklenir ve bu işlem tekrarlanır
13. En üste musun geri kalanı eklenir, muz döşenerek bitirilir
14. En az 4 saat soğutulup servis edilir.
• Vanilya sosla harika olur (1 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 1 yumurta sarısı,1 yemek kaşığı mısır nişastası,1 paket vanilya ve vanilya çekirdekleri)