BİZE NE GEREK?
- 3 adet orta boy levrek (ikiye ayrılıp , kılçıkları temizlenmiş ve 6 adet fileto çıkartılmış)
- yarım kg mantar istediğiniz cins (ince kesilmiş)
- 2 diş sarımsak
- zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 bardak süt
- 6 adet baklava yufkası (tırtıklı bir makas ya da bıçakla dantel gibi 10 cm lik şeritlerle kesilmiş) 1 tabaka baklava yufkasından 5 adet şerit çıkıyor)
- 6 parça taze kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Bir avuç iç badem
NASIL YAPIYORUZ?
- Levrekler tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edilir.
- Mantarlar sarımsakla zeytinyağında sotelenir.
- Un,tereyağı ve süt ile az miktarda beşamel sosu yapılır
- Mantarlara eklenir
- Tuz ve karabiber konur
- Her bir baklava yufkasına bir adet balık üzerine bir çorba kaşığı mantar konur
- Üzerine bir parça kaşar peyniri eklenir ve döndürülerek sarılır. Arzu ederseniz bohça gibi de sarabilirsiniz.
- Yufkalara bir fırça ile az tereyağı sürülüp , bademlerle süslenir.
- Fırında 10-15 dakika pişirilir. Aman fazla kurutmayın
KEYFİNİ ÇIKARIN