İç malzeme
- 3 orta boy elma
- yarım çay bardağı toz şeker
- tarçın
- bir avuç kırık ceviz ya da fındık
Hamur
- 3 su bardağı un
- 1 adet margarin ya da 200 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 kaşık yoğurt
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu
- yarım paket vanilya
- limon kabuğu rendesi
NASIL YAPIYORUZ?
- Elmalar rendelenir şeker ile hiç su koymadan pişirilir
- Soğuyunca tarçın ve ceviz eklenir.
- Un elenir, ortasına diğer malzemeler konur, yoğrulur
- Ceviz büyüklüğünde ayrılır açılır
- İçine elmalı malzeme konur kapatılır ve ay şeklinde kesilir
- Orta derecede üzerine kızarana kadar pişirilir
- Firından çıkınca pudra şekeri ve tarçın serpilir.