BİZE NE GEREK?
- 1 adet yapraklı enginar
- 3 adet çanak enginar
- 1 ufak soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 limon
- yarım kg mantar
- yarım kg ıspanak
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- tuz
- karabiber
NASIL YAPIYORUZ?
- Orta boy tencerenin ortasına bir limon dilimi yerleştirilir
- Sapından koparılmış yapraklı enginar üzerine oturtulur
- Tencereye su ,limon suyu ve zeytinyağı eklenip 10 dakika haşlanır.
- Soğuması için kenarda bırakılır.
- Soğan ve sarımsak zeytinyağı ile çevrilir ,çanak enginarlar limon suyu ve tuz ilavesi ile pişirilir.
- Ispanak ve mantarlar ayrı tencerelerde soğanla pişirilir.
- Çanak enginar,ıspanak ve mantar rondoda çekilir.
- Bir fırın tepsisine yapraklı enginar resim 1 deki gibi açılır ve hazırlanan enginarlı yapraklara yerleştirilir.
- Resim 2 deki üzerine kaşar rendesi konur
- Fırında üzeri kızartılır.(resim 3)
KEYFİNİ ÇIKARIN