BİZE NE GEREK?
- 1 küçük su bardağı nohut
- 1 küçük su bardağı kuru fasulye
- 1 .5 çay bardağı yeşil mercimek
- 1.5 çay bardağı buğday
- Yarım kg yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 250 gr kuşbaşı kuzu eti (ben kavurma kullandım)
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
- 4 su bardağı su
NASIL YAPIYORUZ?
- Fasulye, nohut, mercimek , buğday ayrı kaplarda geceden suda ıslatılır.
- Tüm bakliyatllar bir tencerede üzerlerini geçecek kadar su ile haşlanır
- Bu arada ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağı ısıtılır ve ince doğranmış soğan eklenir ve terletilir.
- Daha sonra etler eklenir, kavrulur ve pişmeye bırakılır.
- Diğer tenceredeki bakliyatlar eklenip bir sure daha pişirilir.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenir.
- Bir başka kapta yoğurt, yumurta sarısı ve un bir bardak su ile karıştırılır
- Daha sonra tencereden su alınarak terbiye yapar gibi yavaş yavaş eklenir.
- Tuz ve karabiber konur ve bir taşım daha kaynatılır
- Arzu edilirse pul biberli erimiş tereyağı ile servis edilir.