BİZE NE GEREK?
2 su bardağı irmik·
3 yemek kaşığı tereyağ
· 1 avuç dolmalık fıstık
· 1 avuç haşlanmış kestane
· 1.5 su bardağı su
· 1.5 su bardağı süt
· 1.5 su bardağı toz şeker
· 1 portakal suyu ve rende kabuğu
NASIL YAPIYORUZ?
1. Bir sos tenceresinde su, süt,şeker ,portakal suyu ve kabuğu kaynatılır ılınmaya bırakılır
2. Helva tenceresinde tereyağı eritilir
3. Fıstık ve kestaneler pembeleştirilir
4. İrmik eklenir ve orta ateşte rengi dönene kadar kavrulur
5. Su süt şeker karışımı eklenir, çevrilir
6. 10 dakika kısık ateşte tuttuktan sonra demlenmeye bırakılır
7. Tercihan sade dondurma ve tarçın ile servis yapılır