BİZE NE GEREK?
- 1 büyük su bardağı patlıcan börkü (kurutulmuş patlıcanların tepe kısmı)
- 250 gr kuşbaşı et
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 orta boy soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tutam sumak
- 3 diş sarımsak
- tuz
- 3 su bardağı su
NASIL YAPIYORUZ?
- Patlıcan börkleri kaynar suda 10 dakika kaynatılır. Süzülür soğuk suya alınır, birkaç kez suyu değiştirilir.
- Pirinç sıcak suda bekletilir
- Zeytinyağı ile etler kavrulur , sonra ince doğranmış soğanlar eklenir.
- Daha sonra domates ve biber salçaları eklenir
- Patlıcan börkleri, tuz,sumak ve 2 bardak su eklenir ve bir süre kaynatılır
- Etler hafif yumuşayınca pirinç ,ezilmiş sarmısaklar ve 1 bardak kaynar su daha eklenir.
- Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
- Arzu edilirse pul biberli erimiş tereyağı ile servis edilir.