BİZE NE GEREK?
- yarım kg temizlenmiş işkembe
- 1 fincan sirke
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- yarım limon suyu
- 8 bardak su
- 2 kaşık un
- 2 kaşık tereyağı
- Kırmızı pul biber, Tuz
- Sarımsak &sirke (arzu edilirse )
NASIL YAPIYORUZ?
- İşkembe çok iyi yıkanır, sirkeli suda yarım saat bekletilir.
- Soğan, sarımsak ve limon suyu ile birlikte 8 bardak su ile düdüklüye konur ve 45 dakika yumuşatılır.
- Ayrı bir tencerede un ve yağ kavrulur, işkembenin suyu süzülerek katılır.
- İşkembeler ufak parçalara kesilip tencereye eklenir, bir taşım daha kaynatılır.
- Tuz eklenir.
- Limonlu ya da yoğurtlu terbiye yapılabilir. Ben terbiye yapmıyorum
Arzu edilirse sarımsak ve sirke eklenir.