BİZE NE GEREK?
- 4 adet bonfile (döğülmemiş)
- 6-7 adet kemik iliği
- Taze kekik, biberiye
- Yarım kg mantar
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet sarımsak
- 1çay bardağı rende kaşar
- tuz
- karabiber
- zeytinyağı
NASIL YAPIYORUZ?
- Soğan ve sarımsak ince doğranır, zeytinyağında kavrulur
- Kabukları soyulmuş , ufak küpler halinde kesilmiş , suda bekletilmiş , süzülmüş ve kurulanmış patlıcanlar eklenir pembeleştirilir.
- Doğranmış mantarlar eklenir, tuz ve karabiber ilavesiyle pişirilir
- Fırın kabına alınır üzerine kaşar rendelenip fırında üzeri kızartılır
- Kemik ilikleri 2 saat suda bekletilir, kanlı suyu atılır
- Fırın tepsisine yerleştirilir üzerine taze biberiye ve kekik ilavesiyle 180 derecede 20 dakika kızartılır.
- Çıkar çıkmaz üzerine kaynar su eklenip 20 dakika kadar tercihan döküm tencerede pişirilir.
- Bonfileler tuz karabiber ve zeytinyağı ile terbiye edilir. Döküm tavada mühürlenir
- Arzu edilen kıvamda pişirilir,orta az tavsiye ederim
- Mantarlar çevreye, et ortaya konur
- Üzerine ilikler yerleştirilir
- İlikleri çıkarabilmek için küçük bir kaşıkla servis edilir.