BİZE NE GEREK?
- 1 su bardağı pirinç
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet ince pırasa
- 4 adet yeşil soğan
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 demet nane
- 1 demet dereotu
- tuz
- 1.5 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 1 avuç dolmalık fıstık
- 1 lime
- 1 avokado
NASIL YAPIYORUZ?
- Pirinç güzelce yıkanır süzülür
- Tereyağ ve zeytinyağı ile ince doğranmış soğanlar, sarımsak ve pırasalar kavrulur
- Pirinç eklenip kavrulur.
- Et suyu ve tuz eklenir
- Önce harlı ateşte sonra altı kısılarak demlenir.
- Altı kapatıldıktan sonra ince doğranmış dereotu ve nane eklenir
- Kavrulmuş fıstık, lime rendesi ve dilimlenmiş avokado ile servis edilir.