PATLICAN, KIRMIZI BİBER, KABAK,ACUR
BİZE NE GEREK?
- 10 adet kuru patlıcan
- 8 adet kuru kırmızı biber
- 10 adet kuru kabak
- 10 adet kuru acur
- 2 orta boy soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 kaşık domates salçası
- 250 gr kıyma
- 5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- tuz,karabiber,pul kırmızı biber,sumak
SOSU
- 1 küçük su bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı salça,
- yarım mandalin suyu
NASIL YAPIYORUZ?
- Kuru sebzeler mümkünse ayrı tencerelerde 15 er dakika haşlanır ve soğuk suya çıkarılır, süzülür, süzgece alınır
- Pirinçler sıcak suda ıslanır
- İncecik doğranmış soğan, sarımsak, salça , kıyma ,pirinç tuz ve baharatlar eklenir ve yoğrulur.
- Bu harç kuru sebzelerin içine doldurulur.
- Sos için bir tavada salça, zeytinyağı, mandalin suyunu ısıtılır
- Sıcak su eklenip dolmaların üstüne dökülür
- Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir