BİZE NE GEREK?
- 7 yumurta
- 1 kg taze peynir ( Pınar’ın kutuda satılan beyaz peyniri güzel oluyor)
- 340 gr toz şeker ( 1 + 2/3 su bardağı )
- 36 gr ( 1/4 su bardağı un)
- 484 gr krema ( 2 su bardağı )
NASIL YAPIYORUZ?
- Çırpma kabına taze peynir + şekeri koyup, iyice karışana kadar yaklaşık 10 dakika çırpılır
- Yumurtaları tek tek kırılıp bu peynirli karışıma eklenir
- Başka bir kase de una çiğ krema yavaşça eklenir ve pütürsüz olana kadar karıştırılır.
- Unlu karışımı peynirli karışıma eklenir çırpılır
- Kelepçeli kalıbın dibi yağlanır . Yağlı kağıt özellikle gelişigüzel olarak içine yerleştirilir , kenarlardan bolca çıkması görünümü daha da güzel yapıyor. Hatta iki adet kullanabilirisiniz.
- İçine cheesecake karışımını dökülür
- 220 derece de 55-60 dakika pişirilir ,
- Fırından hemen çıkarılır ve yaklaşık 3 saat oda sıcaklığında bekletilir ılıkken servis yapılır.
Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu / Tarifler