BİZE NE GEREK?
- 10 adet enginar çanağı
- 1 adet iri soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 limon
- 2 dilim somon
- 1çay bardağı toz şeker
- 1çay bardağı kaya tuzu
- 1 demet dereotu
- 1 avokado
- 1 limon
- zeytinyağı
- 5 adet bıldırcın yumurtası
NASIL YAPIYORUZ?
- Somonlar şeker tuz ve dereotu kaplanır folyoya sarılır en az 4-5 saat bekletilir
- Sonra yıkanır ve iyice kurulanır
- Ufak parçalara kesilip üzerine zeytinyağı ve limon gezdirilir.
- Soğan ve sarımsak şekerle zeytinyağında çevrilir,
- Ayıklanmış ve limonlu suda bekletilmiş enginarlar eklenir çevrilir
- Tuz ve yarim limon suyu eklenir
- Düdüklüde 10 dakika pişirilir
- Avokado dilimlenir limon tuz ve zeytinyağı ile karıştırılır
- Yumurtalar kayısı ya da poşe olarak haşlanır
- Tabağa alınıp arzu edildiği şekilde süslenir.
- Kalan limonun suyu ve zeytinyağı üzerine gezdirilir