Çeşitli dillerde harika anlamları var olan bir tarif;
- vol-au-vent
- wind blown
- rüzgarda uçan
BİZE NE GEREK?
- 12 adet milföy hamuru
- 2 yumurta sarısı
İÇ HARCI
- 2 parça tavuk kalça
- 1 küçük soğan
- 1 havuç
- 1 patates
- 1 avuç bezelye
- tuz , beyaz karabiber
- 1 çorba kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 tutam muskat rendesi
- rende kaşar peyniri
- arzu edilirse bir çay kaşığı köri
NASIL YAPIYORUZ?
- Soğan ,tavuk ve minik küp şeklinde kesilmiş sebzeler zeytinyağında çevrilir, çok az su ile hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir,tuz ve karabiber eklenir
- Bir küçük tencerede tereyağ ve un kavrulur, süt eklenir,muhallebi kıvamını gelince kapanır,muskat ve tuz ve köri eklenir.
- Ilınınca yumurta ve kaşar peyniri eklenir
- Tavuklu sebzeli harç ile karıştırılır
- Milföy hamurların hepsi önce yuvarlak kalıpla kesilir, altı tanesinin de ortasında 3cm bir delik olacak şekilde halka olarak kesilir.
- Milför hamurları bir bütün, bir halka olacak şekilde yumurta sarısı ile üst üste konur
- Fırında 150 derecede kabarıncaya kadar pişirilir
- Çıkarılır içlerine beşamelli tavuklu harç birer kaşık konur,
- Kaşar perniri ile süslenip fırında tekrar üzeri kızartılır
- Arzu ederseniz iç harcı en başından koyup tek seferde de pişirebilirsiniz ancak bu şekilde biraz daha az kabarıyor