BİZE NE GEREK?
- 8 adet milföy hamuru
- 4 su bardağı süt
- ½ su bardağı toz şeker
- 2 adet kakule (kabukları çıkarılıp tohumları havanda ezilmiş)
- 1 bardak file badem
- ½ bardak yeşil fıstık
- ½ bardak kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 paket krema
- ½ su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
NASIL YAPIYORUZ?
- Milför hamurları firinda sade olarak pişirilir, soğumaya bırakılır
- Süt, kakule ve şeker kaynatılır, kenara alınır
- Fırın kabında badem, fıstık, hindistan cevizi, esmer şeker karıştırılır. Bu karışıma soğuyan milför hamurları elle parçalanıp eklenir ve ezmeden karıştırılır
- Ilınan süt karışımı üstüne eklenir , içine çekmesi beklenir
- Krema ve şeker çırpılır, yufkalı karışımın üzerine yayılır
- Üzerine esmer şeker serpilir
- Fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.
- Ilıkken dondurma ile servis yapılır