BİZE NE GEREK?
- 3 adet dil balığı (derisi ve kılçıkları çıkartılmış fileto olarak)
- 1 küçük soğan (ince dilimlenmiş )
- 6-7 adet tane karabiber
- 1 defne yaprağı
- Yarım su bardağı beyaz şarap
- Yarım su bardağı su
- 30-40 adet zarları soyulmuş taze çekirdeksiz beyaz üzüm
SOS
- 45 gr tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı ılık süt
- 5 çorba kaşığı krema
- Tuz
NASIL YAPIYORUZ?
- Fırın 180 dereceye ayarlanır
- Bir fırın kabına soğanlar, karabiber ve defne yaprağı konur.
- Balıklar üzerine yerleştirilir
- Su ve sarap karıştırılıp balıkların üzerine dökülür
- Yağlı kağıt kapatılıp 10 dakika pişirilir.Çıkarıp ılık
- Fırın tepsisinde kalan balığın suyu bir tavada 100-150 ml kalana kadar yüksek ateşte çektirilir
- Bu arada üzümlerin zarları soyulur kenarda bekler.
- Bir sos tenceresinde tereyağının yarısı eritilir ,ocaktan alınır ve un eklenip karıştırılır ,tekrar düşük ısıda 30 saniye çevrilir.
- Ocaktan alınıp süt eklenir sonra çektirilen balık suyu eklenir ve geri kalan tereyağı konur.
- Tuz ve arzuya göre karabiber ve üzümler eklenir
- Sıcak tabaklara balıklar konup üzerine sos gezdirilir.