BİZE NE GEREK?
- 4 adet yeşil kabak
- tuz,zeytinyağı, kuru nane
- 2 adet soğan
- 5 adet sarımsak
- 1 avuç reyhan,
- 1 avuç fesleğen,
- 1 avuç nane
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 su bardağı su
- tuz
NASIL YAPIYORUZ?
- Kabaklar yıkanır kabukları ile orta boy halka şeklinde kesilir. Tırtıklı keserseniz çok güzel oluyor.
- Tuz, zeytinyağı, kuru nane ile karıştırılır
- Fırın kabına döşenir
- Soğanlar piyaz doğranır, ovuşturulur
- Sarımsaklar ve yeşillikler ince kesilir , soğanlarla karıştırılır kabakların üzerine döşenir
- Bir çukur kasede salça,un,sirke su ve tuz çırpılır.
- Üzerine gezdirilir.
- 180 derecede 50-60 dakika pişirilir.
- Yoğurt ile servis edilir.