BİZE NE GEREK?
• Yarım kilo işkembe
• 1 adet soğan
• 2 diş sarımsak
• yarım limon suyu
• 8 bardak su
• 1 büyük soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 yemek kaşığı domates salçası arzu edilirse yarım kaşık biber salçası
• 2 su bardağı nohut (haşlanmış )
• tuz
• karabiber
• kırmızı pul biber
NASIL YAPIYORUZ?
1. İşkembe çok çok iyi yıkanır, sirkeli suda yarım saat bekletilir.
2. Soğan, sarımsak ve limon suyu ile birlikte 8 bardak su ile düdüklüye konur ve 45 dakika yumuşatılır.
3. Ufak parçalara kesilir.
4. Soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir.
5. Salçalar eklenir biraz daha kavrulur
6. İşkembeler ve haşlama suyu süzülerek eklenir.
7. Nohut tuz ve karabiber eklenir 10 dakika daha pişirilir
8. Pul biber ile süslenir